Semiconductor Diodes

Semiconductor Diodes

numberonestar Science

Semiconductor Diodes

Semiconductor Diodes
Semiconductor Diodes

1. One eV is equal to ____ J.
A. 6.02 × 10e23
B. 1.6 × 10e–19
C. 6.25 × 10e18
D. 1.66 × 10e–24
Answer: Option B

2. The diode ____.
A. is the simplest of semiconductor devices
B. has characteristics that closely match those of a simple switch
C. is a two-terminal device
D. All of the above
Answer: Option D

3. It is not uncommon for a germanium diode with an Is in the order of 1–2uA at 25°C to have leakage current of 0.1 mA at a temperature of 100°C.
A. True
B. False
Answer: Option A

4. What does a high resistance reading in both forward- and reverse-bias directions indicate?
A. A good diode
B. An open diode
C. A shorted diode
D. A defective ohmmeter
Answer: Option B

5. Which capacitance dominates in the reverse-bias region?
A. depletion
B. conversion
C. 40 ohm Diffusion
D. 140 ohm None of the above
Answer: Option A

6. What is the state of an ideal diode in the region of non-conduction?
A. An open circuit
B. A short circuit
C. Unpredictable
D. Undefined
Answer: Option A

7. How many orbiting electrons does the germanium atom have?
A. 4
B. 14
C. 32
D. 41
Answer: Option C

8. How many terminals does a diode have?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
Answer: Option B

9. What unit is used to represent the level of a diode forward current IF?
A. pA
B. nA
C. uA
D. mA
Answer: Option D

10. The diffused impurities with ____ valence electrons are called donor atoms.
A. 4
B. 3
C. 5
D. 0
Answer: Option C

11. In which of the following color(s) is (are) LEDs presently available?
A. Yellow
B. White
C. Orange
D. All of the above
Answer: Option D

12. Determining rd to a high degree of accuracy from a characteristic curve is very accurate.
A. True
B. False
Answer: Option B

13. What is the range of the operating voltage level for LEDs?
A. 5–12 mV
B. 1.7–3.3 V
C. 5–12 V
D. 20–25 V
Answer: Option B

14. At what kind of operating frequency diffusion or transition is a capacitor represented in parallel with the ideal diode?
A. Low frequency
B. Moderate frequency
C. Mid frequency
D. Very high frequency
Answer: Option D

15. Which of the following devices can check the condition of a semiconductor diode?
A. Digital display meter (DDM)
B. Multi-meter
C. Curve tracer
D. All of the above
Answer: Option D

16. Which of the following is an atom composed of?
A. Electrons
B. Protons
C. Neutrons
D. All of the above
Answer: Option D

17. The condition of a semiconductor diode can be determined quickly using a ____.
A. DDM
B. VOM
C. curve tracer
D. Any of the above
Answer: Option D

18. How many valence electrons does a silicon atom have?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
Answer: Option D

19. What is the resistor value of an ideal diode in the region of conduction?
A. 0 ohm
B. 5 kilo ohm
C. Undefined
D. Infinity
Answer: Option A

20. Calculate the power dissipation of a diode having ID = 40 mA.
A. 28 mW
B. 28 W
C. 280 mW
D. Undefined
Answer: Option A

21. Calculate static resistance RD of a diode having ID = 30 mA and VD = 0.75 V.
A. 25 ohm
B. 40 ohm
C. 0.04 ohm
D. 0.025 ohm
Answer: Option A

22. In which of the following is the light intensity measured?
A. Candela
B. Efficacy
C. Flux
D. Illumination
Answer: Option A

23. Calculate ID if RD = 30 ohm and VD = 0.84 V.
A. 28 mA
B. 0.028 mA
C. 2.8 A
D. 280 uA
Answer: Option A

24. Which of the following elements is most frequently used for doping pure Ge or Si?
A. Boron
B. Gallium
C. Indium
D. All of the above
Answer: Option D

25. Calculate the temperature coefficient in %/° C of a 10-V nominal Zener diode at 25° C if the nominal voltage is 10.2 V at 100° C.
A. 0.0238
B. 0.0251
C. 0.0267
D. 0.0321
Answer: Option C

26. In general, LEDs operate at voltage levels from ___ V to ___ V.
A. 1.0, 3.0
B. 1.7, 3.3
C. 0.5, 4.0
D. None of the above
Answer: Option B

27. Determine the nominal voltage for the Zener diode at a temperature of 120° C if the nominal voltage is 5.1 volts at 25° C and the temperature coefficient is 0.05%/°C.
A. 4.6 V
B. 4.86 V
C. 5.1 V
D. 5.34 V
Answer: Option D

28. What is the maximum power rating for LEDs?
A. 150 mW
B. 500 mW
C. 1 W
D. 10 W
Answer: Option A

29. The ____ diode model is employed most frequently in the analysis of electronic systems.
A. ideal device
B. simplified
C. piece wise-linear
Answer: Option B

30. What is the value of the transition capacitance for a silicon diode when VD = 0? (Choose the best answer.)
A. 1 pF
B. 3 pF
C. 5 pF
D. 10 pF
Answer: Option B

31. Which of the following ratings is true?
A. Si diodes have higher PIV and narrower temperature ranges than Ge diodes.
B. Si diodes have higher PIV and wider temperature ranges than Ge diodes.
C. Si diodes have lower PIV and narrower temperature ranges than Ge diodes.
D. Si diodes have lower PIV and wider temperature ranges than Ge diodes.
Answer: Option B

32. The ideal diode is a(n) ____ circuit in the region of non-conduction.
A. open
B. short
Answer: Option A

33. Which capacitance dominates in the forward-bias region?
A. Diffusion
B. Transition
C. Depletion
D. None of the above
Answer: Option A

34. In what state is a silicon diode if the voltage drop across it is about 0.7 V?
A. No bias
B. Forward bias
C. Reverse bias
D. Zener region
Answer: Option B

Leave a Reply